یونولیت فشرده عایق ضد ضربه چیست؟
یونولیت فشرده عایق ضد ضربه از بهترین متریال برای استفاده در حوزه ساختمان، صنعت خودروسازی و حوزه بسته بندی و ... است.
یک دسته بندی که برای انواع یونولیت وجود دارد، دسته بندی بر اساس چگالی یونولیت است. در این راستا انواع یونولیت شامل یونولیت معمولی، یونولیت نیمه فشرده، یونولیت فشرده و یونولیت فوق فشرده می باشد. یونولیت فشرده دارای کاربردهای بسیار زیادی است و به سبب دانسیته بسیار خوب خود، در حوزه های گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد.
معرفی یونولیت فشرده
یونولیت فشرده عایق ضد ضربه از پرکاربردترین انواع یونولیت در صنایع مهم است. یونولیت فشرده، نوعی پلاستیک می باشد که تحت پروسه فشرده سازی تولید می گردد. این ماده با استفاده از ذرات کوچک پلی استایرن تولید می شود و در حین تولید با استفاده از بخار داغ به همدیگر وصل می شود تا به ساختار متخلخل و سبک برسد. این یونولیت به علت داشتن دانسیته بالا، دارای خاصیت عایق حرارتی و صوتی است.
کارخانه تولید یونولیت فشرده عایق ضد ضربه
پروسه تولید یونولیت فشرده بدین صورت است که ابتدا ذرات پلی استایرن را تهیه نموده و آنها را بررسی می کنند تا آمادگی ورود به مرحله پیش انبساط را داشته باشند. سپس این ذرات را انبساط می کنند. این ذرات باید به قالب ها تزریق شوند تا مطابق با شکل قالب ها فرم بگیرند. در نهایت باید پخت و فرم دهی آنها انجام شود. این مرحله از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و تعیین کننده مقاومت محصول است.
در نهایت باید به خنک سازی و خشک کردن بلوک ها اقدام نمود. در صورتیکه نیاز به برشکاری باشد، این کار در انتهای کار انجام می شود. استفاده از دستگاه های پیشرفته و کارآمد، موجب افزایش دقت کار می شود و سطح کیفیت یونولیت فشرده را افزایش می دهد.
ویژگی های یونولیت فشرده عایق ضد ضربه
این یونولیت از چندین خاصیت مهم برخوردار است که مهمترین آنها، موارد زیر است:
- این یونولیت به صورت ضدضربه است و وزن بسیار کمی دارد.
- مقاومت یونولیت فشرده در برابر برودت و حرارت بسیار بالا می باشد.
- این یونولیت می تواند دوام بسیار زیادی داشته باشد و در مقابل ضربه، تاب بیاورد.
- یونولیت فشرده برای مقابله با مواد شیمیایی از مقاومت خوبی برخوردار است و هرگز دچار مشکل نمی شود.
- جذب آبی که این یونولیت دارد، بسیار ناچیز می باشد.
انواع یونولیتهای فشرده ساختمانی
بی شک، مهمترین کاربرد یونولیت فشرده عایق ضد ضربه در صنعت ساختمان می باشد. یونولیت هایی که بدین منظور استفاده می شوند، شامل موارد زیر است:
یونولیت سقفی استاندارد: این یونولیت برای قالب بندی بتن در سقف به کار می رود. یونولیت سقفی را مصالحی ایمن و مقاوم می دانند که توانایی مقاوم سازی سقف در برابر زمین لرزه را دارا می باشد.
یونولیت تیرچه کرومیت: این یونولیت در دو ابعاد تولید می شود و برای سقف تیرچه کرومیت به کار می رود. این یونولیت دارای مقاومت و استحکام بسیار بالایی می باشد.
یونولیت دیواری: برای عایق سازی با ضریب راندمان بالا، از یونولیت دیواری فشرده استفاده می کنند. دیوارها با استفاده از این یونولیت به خوبی عایق می شوند.
استفاده از یونولیت فشرده در صنعت بسته بندی
یکی دیگر از کاربردهای یونولیت فشرده عایق ضد ضربه ، استفاده در صنعت بسته بندی است. خصوصیتی که موجب استفاده از این یونولیت در صنعت بسته بندی شده است، خاصیت ضد ضربه بودن یونولیت می باشد. این یونولیت موجب می شود که هیچ فشار و ضربه ای به محصولات بسته بندی شده با این محصول وارد نشود. بنابراین برای بسته بندی محصولات ظریف و شکننده و یا آسیب پذیر می توان از این محصول استفاده نمود و اطمینان داشت که کوچکترین مشکلی برای آنها در زمان حمل و نقل بوجود نخواهد آمد و ایمنی آنها تأمین خواهد بود.
شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در ارتباط باشید یا به سایت ایران ورق مراجعه نمایید.